ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρασί, το σικελικό Al-Cantàra είναι το οινοποιείο της χρονιάς Gran Vinitaly 2023

Νικητής του Οινοποιείου της Χρονιάς – Gran Vinitaly 2023 είναι η σικελική εταιρεία Al-Cantàra του παραγωγού Pucci Giuffrida, που συνδέεται με την Confagricoltura και πρόεδρος του τμήματος οίνου της Επαρχιακής Ένωσης Αγροτών της Κατάνης. Υπάρχουν 8 ετικέτες Giuffrida που απονεμήθηκαν στην έκδοση 5StarWines του Vinitaly, την εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα έως τις 5 Απριλίου στη Βερόνα.

Το οινοποιείο βρίσκεται κατά μήκος της βόρειας πλαγιάς της Αίτνας στο έδαφος του Randazzo, στην επαρχία της Κατάνης. Ο επιχειρηματίας της Confagricoltura έχει κερδίσει, ανάμεσα σε περισσότερες από χίλιες ετικέτες στον αγώνα, αυτό το βραβείο που απονέμεται στο οινοποιείο που έχει σημειώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στο «μερικό», δηλαδή στο άθροισμα των βαθμολογιών που συγκέντρωσε μεταξύ των τριών πρώτων κρασιών της κατάταξης σε τουλάχιστον δυο κατηγορίες του διαγωνισμού.

Ο Giuffrida, λογιστής στο επάγγελμα, εισήλθε στον κόσμο του κρασιού πριν από λιγότερο από 20 χρόνια. Κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία ροζέ “Amuri di fimmina e amuri di matri”, Etna rosato doc (συγκομιδή 2021) από σταφύλια ποικιλίας nerello mascalese.

Ίδια βαθμολογία για 4 ετικέτες Al-Cantàra: είναι οι Etna Bianco Doc Occhi di Ciumi 2021 (carricante και grecanico), Luci Luci 2020 (carricante) και Muddichi di Suli (IGP terre siciliane, 2020). οι άλλοι νικητές, που τοποθετήθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις στις διάφορες κατηγορίες, είναι: O’ Scuru o’ scuru (Etna Rosso Doc 2020), «A Nutturna 2021 (IGP λευκό από σταφύλια nerello mascalese), Lu veru piaciri (Etna Rosso Doc 2020 από σταφύλια nerello mascalese και cappuccio) και, μεταξύ των φυσαλίδων της Αίτνας, απονεμήθηκε επίσης αφρώδης οίνος Re Befè, Etna Bianco Brut Doc του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε μόλις πριν από δυο χρόνια.

Οι 8 ετικέτες θα συμπεριληφθούν στο 5Star Wines – The Book 2024, τον οδηγό που γράφτηκε από την κριτική επιτροπή του βραβείου και θα διανεμηθεί σε εστιατόρια, wine bars και σε διεθνείς αγοραστές.

 

Πηγή εξωφύλλου: https://www.winerytastingsicily.com/magazine/it/notizie/un-giro-di-sicilia-al-vinitaly-2022-con-il-racconto-delle-novita-degustate/

Πηγή: https://www.siciliafan.it/vino-al-cantara-cantina-gran-vinitaly-2023/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *