ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Καλαβρίας, μετανάστες: το Συμβούλιο εγκρίνει το σχέδιο «Οίκος»

 

«Εξετάζουμε ένα νέο μοντέλο ένταξης που θα επιτρέψει στους μετανάστες να συμπεριληφθούν σε μια σταδιοδρομία, αναγνωρίζοντας επίσης την ανησυχία της Ance Calabria* και των συνδικάτων του τομέα για την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε έναν τομέα που αναπτύσσεται σήμερα χάρη στις ευκαιρίες και την αύξηση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέσω του PNRR (Ταμείο Σταθερότητας & Ανάκαμψης)».

Αυτό δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Εργασίας και Επαγγελματικής Κατάρτισης, Giovanni Calabrese, μετά την έγκριση στο Συμβούλιο του έργου «Οίκος Καλαβρίας».

“Με την Ance Calabria – πρόσθεσε ο Calabrese -, όπως ήδη μοιράστηκε τις τελευταίες εβδομάδες με τον Πρόεδρο Perciaccante και το Τμήμα Πρόνοιας και Εργασίας, ξεκινά μια σειρά δραστηριοτήτων κατάρτισης για ειδικευμένες προσωπικότητες, σύμφωνα με τις σημερινές πραγματικές ανάγκες του τομέα, για τη δημιουργία πραγματικής απασχόλησης στην Καλαβρία. Η ιστορία του Cutro, η οποία συγκλόνισε ολόκληρο το έθνος, μας οδήγησε να επιταχύνουμε αυτό το μονοπάτι, καθιστώντας την Καλαβρία όχι μόνο μια γη προσγείωσης και φιλοξενίας, αλλά και μια γη κατοχής και προοπτικής. Ο Οίκος θα ενθαρρύνει τη συνύπαρξη Ιταλών και ξένων πολιτών και θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Συγκεκριμένα, το έργο, που διοργανώνεται από το Τμήμα Ευημερίας και Εργασίας, θα αφορά την ενεργοποίηση ειδικών μαθημάτων κατάρτισης στον κατασκευαστικό τομέα, μέσω της διεξαγωγής δραστηριοτήτων θεωρητικής κατάρτισης και της επακόλουθης επαγγελματικής εμπειρίας στις εταιρείες-μέλη του κλάδου. Ταυτόχρονα, το «Οίκος Καλαβρίας»– κατέληξε ο σύμβουλος Calabrese – θα επιτρέψει στην Περιφέρεια να καλύψει τις ανάγκες των εταιρειών της Καλαβρίας που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα με στοιχεία με επαρκείς και ειδικές δεξιότητες ικανές να υποστηρίξουν την ανάκαμψη και την επανεκκίνηση».

 

 

*Ance Calabria: ΕΕΚ (Εθνική Ένωση Κατασκευαστών) – Καλαβρία

 

Πηγή: https://www.crotoneok.it/regione-calabria-migranti-arriva-lok-della-giunta-al-progetto-oikos/

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *