ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Παρουσίαση του τερματικού σταθμού λεωφορείων – Park&Ride «Cimino» της Kyma (Κύμα) Mobilità (Τάρ.)

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

Μια νέα εποχή στη βιώσιμη κινητικότητα ξεκινά στον Τάραντα με τους δυο χώρους ανάπαυσης Park&Ride της Kyma Mobilità που στοχεύουν στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας ενθαρρύνοντας τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για πρόσβαση και μετακίνηση στην πόλη!

Η παρουσίαση του νέου Park&Ride Τερματικού Σταθμού Λεωφορείων «Cimino» από την Kyma Mobilità πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Rinaldo Melucci δήλωσε ότι «πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, πρέπει να μάθουμε να κοιτάμε πέρα ​​από τις δυσκολίες της στιγμής. Σήμερα, η κινητικότητα έχει αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις με χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς που, ως δημοτική διοίκηση, έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε βιώσιμες, έγκαιρες και αποτελεσματικές. Η σημαντική ανανέωση του στόλου της Kyma Mobilità και αυτού του τερματικού σταθμού λεωφορείων με το Park&Ride πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι μεταμορφώσεις είναι προκλητικές, ποτέ απλές, αλλά φέρνουν πολλά οφέλη: αλλάζουμε προς το καλύτερο και πολλές πόλεις μας φαίνονται ως πρότυπο, σκέφτομαι το BRT και αυτό μας κάνει να καταλάβουμε ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση».

Η Giorgia Gira, πρόεδρος της Kyma Mobilità, εξήγησε ότι «η υπηρεσία Park&Ride σάς επιτρέπει να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας δωρεάν για όλη την ημέρα σε δυο περιφερειακές περιοχές της πόλης και, αγοράζοντας ένα «ημερήσιο εισιτήριο» €2,60 από την Kyma Mobilità, μπορείτε αποκτήστε πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με τη δημόσια συγκοινωνία και ταξιδέψτε χωρίς περιορισμούς όλη την ημέρα χρησιμοποιώντας τα αστικά λεωφορεία Kyma Mobilità».

Ένα επιπλέον όφελος για όσους θέλουν να έρθουν και να περάσουν το βράδυ μόνο στην πόλη: αγοράζοντας ένα «ωριαίο εισιτήριο» 1,30 € από την Kyma Mobilità στους δύο χώρους Park&Ride μετά τις 18.00, αντί για μία ώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα λεωφορεία μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Πρόκειται για μια αληθινή κοπερνίκεια επανάσταση στην ίδια την ιδέα των δημόσιων συγκοινωνιών – είπε στη συνέχεια η Πρόεδρος Giorgia Gira – στην οποία συμμετείχε όλο το προσωπικό της Kyma Mobilità στο οποίο απευθύνονται οι ευχαριστίες μου και ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

 

Η απόλυτη καινοτομία είναι ο νέος τερματικός σταθμός λεωφορείων – Park&Ride “Cimino” όπου υπάρχει ο τερματικός σταθμός Kyma Mobility με 8 αστικές γραμμές χρήσιμες για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης: 1/2, 3, 5, 18, 23, 24, 25 και 29; Σε όλη αυτή την περιοχή, η στάθμευση θα είναι ανοιχτή και δωρεάν – στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν “μπλε γραμμές” – και στο παρκόμετρο είναι πάντα δυνατή η αγορά του ημερήσιου εισιτηρίου Park&Ride για 2,60 € από την Kyma Mobilità. Επιπλέον, η υπηρεσία ενοικίασης σκούτερ και κοινής χρήσης αυτοκινήτου θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης.

Είναι ένας πραγματικός τερματικός σταθμός λεωφορείων καθώς είναι επίσης ο τερματικός σταθμός των λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων που προηγουμένως σταμάτησαν το ταξίδι στο Mercantile Port, μια στάση που εξακολουθεί να εξυπηρετείται πριν φτάσετε στο Cimino: Ferrovie Sud-Est, Flixbus, Marino Bus, Sita South και Bus Miccolis.

Όλοι οι επιβάτες που διέρχονται από τον τερματικό σταθμό “Cimino” Bus Park&Ride μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια υποδομή, με αίθουσα αναμονής και σημείο αναψυκτηρίου self-service, που επανδρώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από το προσωπικό της Kyma Mobilità.

Ο σύμβουλος κινητικότητας Mattia Giorno μίλησε στην παρουσίαση: «σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός θεμελιώδους βήματος στο έργο της διοίκησης Melucci για μια αληθινή εξέλιξη της κινητικότητας, ο τελικός στόχος του οποίου είναι να μειωθεί η χρήση ιδιωτικών οχημάτων προς όφελος της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς , όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες πόλεις. Αυτός ο τερματικός σταθμός είναι μια πραγματική διατροπική περιοχή ανταλλαγής μεταξύ park & ​​ride, νέων λεωφορείων Kyma Mobilità, εξωαστικών, εθνικών και διεθνών συγκοινωνιών και των προγραμματισμένων λεωφορείων αεροδρομίου, που περιμένουν να ξεκινήσουν το εργοτάξιο του τερματικού σταθμού στην “περιοχή Croce”. Περιλαμβάνει την τακτοποίηση του συστήματος μεταφορών με καθυστέρηση περίπου 12 ετών από την έναρξη του έργου. Επιπλέον, η Διοίκηση θα εγκαταστήσει σταθμούς κοινής κινητικότητας».

«Τις επόμενες εβδομάδες – ανακοίνωσε ο σύμβουλος Mattia Giorno – θα συνεχίσουμε να τακτοποιούμε τον τερματικό σταθμό και να βελτιώνουμε την υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες και τα προκύπτοντα. Τέλος, ευχαριστώ τους δημάρχους του Carosino και του San Marzano di San Giuseppe που παρευρέθηκαν σήμερα στην παρουσίαση αυτού του τερματικού σταθμού λεωφορείων από τον οποίο θα επωφεληθούν και όλοι οι πολίτες της επαρχίας».

Κοντά στο Ponte di Pietra υπάρχει η περιοχή Park&Ride της Piazzale Democrate με τους παρακείμενους χώρους στάθμευσης των Piazzale Caduti delle Foibe και Porto Mercantile. από εδώ χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους – αγοράζοντας το ημερήσιο εισιτήριο Park&Ride για 2,60 € – μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας δωρεάν για μια ολόκληρη μέρα και να μετακινηθείτε χωρίς περιορισμούς σε όλη την πόλη χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία Kyma Mobilità.

Εάν αποφασίσετε να μην αγοράσετε το εισιτήριο Park&Ride, καθώς υπάρχουν «μπλε γραμμές» για να παρκάρετε σε αυτόν τον χώρο στάθμευσης, θα πρέπει να πληρώσετε τα κανονικά ωριαία διόδια».

 

Πηγή: https://bit.ly/44WVzKE

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *