ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Bruni (σύμβ. τουρ. Δήμου Κρότωνα): Χτίζοντας μία «ποιοτική διαδρομή» στον τουρισμό μεταξύ φύσης, φαγητού, κρασιού και πολιτισμού»

Η φύση, το φαγητό, το κρασί και ο πολιτισμός είναι τα κίνητρα που ωθούν τους τουρίστες να επισκεφθούν την πόλη και την επαρχία της και ο στόχος είναι οικογένειες με παιδιά.

“Ο αριθμός αυτός είναι το αποτέλεσμα μιας πρόσφατης έρευνας, που προωθήθηκε από την Infocamere και διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, και είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση που ο Δήμος Κρότωνα πραγματοποιεί δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού συστήματος», λέει η σύμβουλος τουρισμού Maria Bruni. 

Η κορυφή των προτιμήσεων των τουριστών είναι η «φύση»: εκδρομές στη θάλασσα και περπάτημα και ως εκ τούτου, για να ικανοποιηθεί αυτή η ζήτηση, προσθέτει η Bruni, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των εταιρειών και των συλλόγων που ασχολούνται με τη διοργάνωση εκδρομών, ορεινής ποδηλασίας και ιστιοπλοΐας, πεζοπορικών δραστηριοτήτων και τη δημιουργία διαδραστικών ιστοσελίδων για τον σχεδιασμό αυτών των υπηρεσιών.

Ξεναγήσεις σε αγροκτήματα, κελάρια, αμπελώνες, γευσιγνωσίες τροφίμων και κρασιού είναι οι άλλες επιθυμίες του τουρίστα. Εκφράστηκε μεγάλη εκτίμηση για τη συμμετοχή σε παραδοσιακές και λαογραφικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, είναι επομένως σκόπιμο να δημιουργηθούν εταιρείες που δημιουργούν δικτυακές πύλες για την προώθηση οίνων και τυπικών προϊόντων με ολοκληρωμένη πληροφόρηση: τους χώρους παραγωγής, τους υφιστάμενους δρόμους του κρασιού, τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται γύρω από τα προϊόντα. Η ενεργοποίηση ενός συστήματος τουριστικών μεταφορών από και προς τους κύριους πολιτιστικούς χώρους της Καλαβρίας είναι επίσης θεμελιώδους σημασίας.

Σε πρώτο πλάνο υπάρχει και ο «πολιτισμός»: επισκέψεις σε ιστορικά κέντρα, μουσεία, κάστρα, εκθέσεις, αρχοντικά παλάτια, αρχαιολογικοί χώροι. Αυτά τα δεδομένα μας λένε ότι, προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, προσθέτει ο Bruni, είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν εταιρείες ψηφιακών συστημάτων και τεχνολογιών, επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, συστημάτων παρακολούθησης GIS-3D για ιστορικά κέντρα, επιτρέποντας παράλληλα την προσβασιμότητα για άτομα με αυτισμό ή / και γνωστικές αναπηρίες.

Το διαδίκτυο και τα διαδικτυακά κανάλια επικοινωνίας παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην επιλογή της διαμονής όσο και στην ανάπτυξή της. Ο επισκέπτης θέλει να έχει μια προεπισκόπηση της περιοχής του Κρότωνα ακόμη και πριν φτάσει σε αυτήν, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Κατά την άφιξή τους, 6 στους 10 χρησιμοποιούν smartphones και tablets για πληροφορίες σχετικά με τις μεταφορές, τις κρατήσεις εστιατορίων, τις ξεναγήσεις, τις εκδρομές. Από αυτή την ανάγκη, λοιπόν, επισημαίνει ο Σύμβουλος Τουρισμού, είναι χρήσιμο να αναπτυχθούν εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία ιστοσελίδων/εφαρμογών τόπων και πολιτιστικών εμπειριών που σχετίζονται με την πόλη, κρατήσεις και έκδοση εισιτηρίων, εικονικούς καταλόγους. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι εγκαταστάσεις διαμονής να είναι επίσης εξοπλισμένες με δωρεάν wi-fi.

Συμπερασματικά, η Σύμβουλος Bruni λέει ότι δεν υπάρχουν όρια μεταξύ της φύσης, του φαγητού και του κρασιού και του πολιτισμού και ο Δήμος Κρότωνα χτίζει ένα «ποιοτικό μονοπάτι» στον τουρισμό, εμπλέκοντας εταιρείες και ενώσεις που προσφέρουν ειδική προσφορά σε ορισμένες υπηρεσίες.

 

Πηγή: crotoneok

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *