ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πομπηία είναι υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας: η ανακοίνωση

Η δημοτική διοίκηση της Πομπηίας αποφάσισε να προτείνει την υποψηφιότητά της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2027. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Carmine Lo Sapio παρουσίασε τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας που είδε το δημοτικό συμβούλιο ενωμένο. Ο δήμαρχος του δήμου Vesuvian ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους που ήταν παρόντες στη συνάντηση των αρχηγών των ομάδων.

 

«Υποστηρίζουμε ομόφωνα την υποψηφιότητα της Πομπηίας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ιταλίας, μια πρόταση που ξεκίνησε από όλες τις ομάδες του συμβουλίου και εκφράστηκε στη διάσκεψη των ηγετών των ομάδων που συγκλήθηκε για το θέμα αυτό. Η Πομπηία, λόγω της μοναδικότητας της αρχαιολογικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της, μπορεί να θεωρηθεί σημαντική πολιτιστική πόλη διεθνούς επιπέδου. Η πρόκληση είναι να μετατραπεί η Πομπηία σε μια διεθνή πόλη που ανταποκρίνεται στις δυνατότητές της», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Domenico Di Casola.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το άνοιγμα του δημάρχου σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που είναι παρούσες στο δημοτικό συμβούλιο. Η προθυμία του να συζητήσει, για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της πόλης, πρέπει να μοιραστεί. Αποστολή μας είναι να σεβόμαστε τη βούληση των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν. Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε κοινούς στόχους», πρόσθεσε ο Σύμβουλος Raffaele Marra.

Ο Marino Veglia, εκτός από την υποστήριξη της υποψηφιότητας, παρουσίασε και άλλες προτάσεις, ενώ η Pina Piedepalumbo εξέφρασε μεγάλο ενθουσιασμό για την υποψηφιότητα, εξασφαλίζοντας τον επαγγελματισμό και την εμπειρία της στην αίθουσα ελέγχου.

 

Πηγή: napolitoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *