ΥΓΕΙΑ

Εγκαινιάζεται στην Καλαβρία η πρώτη ΚΕΕ*, ένα νέο μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης

Ένας νέος τρόπος αντίληψης της υγείας και της κοινωνικής υγειονομικής περίθαλψης, βελτιώνοντας τη φροντίδα των ασθενών, η Κεντρική Επιχειρησιακή Έδρα (ΚΕΕ) Κρότωνα στη Via delle Nazioni Unite, εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, ένα καινοτόμο οργανωτικό εργαλείο που στοχεύει στην ενίσχυση και επιτάχυνση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή του Κρότωνα και στη δημιουργία ενός μοντέλου φροντίδας που είναι πιο προσεκτικό στις ανάγκες των πολιτών.

 

Η ΚΕΕ, η οποία χρηματοδοτείται με 240.000 ευρώ από κονδύλια του ΕΣΑΑ και περίπου 70.000€ πόρων από την επαρχιακή υγειονομική αρχή, θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στον συντονισμό της βοήθειας προς τους ανθρώπους και στη σύνδεση των διαφόρων υπηρεσιών και επαγγελματιών, στον εντοπισμό της καταλληλότερης διαδρομής φροντίδας για τον ασθενή και στη μείωση του χρόνου αναμονής, χάρη στη μεγαλύτερη χρήση της κατ’ οίκον φροντίδας και τη βοήθεια της τεχνολογικής καινοτομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο έκτακτος επίτροπος του ASP* Κρότωνα Antonio Brambilla, η σύμβουλος του ΕΣΑΑ στον τομέα της κατασκευής της υγείας του Περιφερειάρχη Roberto Occhiuto, Κυριακούλα Πετροπουλάκη, ο ιατρικός διευθυντής της φρουράς Lucio Cosentino, ο διευθυντής της ενιαίας περιφέρειας Pietro Brisinda, ο σύμβουλος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Filly Pollinzi, ο αντιπρόεδρος της επαρχίας Fabio Manica και το προσωπικό της ΚΕΕ, την ομάδα που είναι αρμόδια για το ΕΣΑΑ και άλλα αριθμητικά στοιχεία της γενικής διεύθυνσης και της διεύθυνσης υγείας του ΚΥΕΠ.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε το ΚΕΕ Κρότωνα», δήλωσε ο επίτροπος Brambilla, «η οποία λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του νοσοκομειακού επιπέδου και των τοπικών υπηρεσιών. Ξεκινάμε με το προστατευμένο εξιτήριο, στη συνέχεια ενθαρρύνουμε τη συνεχή φροντίδα των ευπαθών ατόμων που, μετά την αξιολόγηση που προηγείται του εξιτηρίου από το νοσοκομείο, θα μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις αποκατάστασης. Εργαζόμαστε επίσης για να δομήσουμε τη διαδρομή προς τα σπίτια των ασθενών, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η συνέχεια νοσοκομείου-εδάφους. Το να είσαι ο πρώτος που θα φύγει από την Καλαβρία – πρόσθεσε – σημαίνει επίσης να δοκιμάσεις την υπηρεσία, πίσω από την οποία υπάρχουν πολλά έγγραφα και εργαλεία πληροφορικής, και έτσι να είσαι σε θέση να προσφέρεις στην Περιφέρεια και στις άλλες ASP την αξιολόγηση των κρίσιμων ζητημάτων που μπορούν να βρεθούν σε αυτό το αρθρωμένο και καινοτόμο μονοπάτι». Ο επίτροπος διευκρίνισε ότι το προσωπικό που απασχολείται στο COT είναι κυρίως νοσηλευτές: «Θα χρησιμοποιήσουμε νοσηλευτές που εργάστηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων 118 – δήλωσε ο Brambilla – ικανούς να παρακολουθούν τον ασθενή στις διάφορες φάσεις διαχείρισης προβλημάτων, καθώς έχουν ήδη εμπειρία στην ανάληψη ευθύνης ανθρώπων και στις σχέσεις με τις τοπικές δομές».

Η κα Πετροπουλάκη, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Occhiuto, τόνισε ότι η COT στον Κρότωνα είναι η πρώτη συγκεκριμένη εφαρμογή του ΕΣΑΑ, επιπλέον εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. «Αυτά είναι πολύ καλά επιτεύγματα από την άποψη του οργανισμού», σχολίασε, «αλλά στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι οι εύθραυστοι ασθενείς και οι οικογένειές τους δεν πέφτουν στις τρύπες που δημιουργούνται συχνά στα περάσματα μεταξύ σπιτιού, νοσοκομείου και εγκαταστάσεων. Η χαρτογράφηση των υπηρεσιών καλής ποιότητας που πραγματοποιείται – πρόσθεσε η σύμβουλος – χρησιμεύει ακριβώς για να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς και τα μέλη της οικογένειας τους δεν αισθάνονται χαμένοι και ότι κατευθύνονται και καθοδηγούνται στις μεταφορές μεταξύ των διαφόρων επιπέδων περίθαλψης». στην ανάληψη ευθύνης των ανθρώπων και στις σχέσεις με τις τοπικές δομές».

 

*ΚΕΕ: Κεντρική Επιχειρησιακή Έδρα

**ΚΥΕΠ: Κέντρο Υγειονομικής Εξυπηρέτησης Πολιτών ∼ Κέντρο Υγείας

 

Πηγή: calabriadirettanews.com

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *