ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ελληνική ταυτότητα του Τάραντα: γιορτή του αρχαίου φιλοσόφου και ιατρού, Ίκκου

“Φεστιβάλ Ίκκου”

Μια ευχάριστη βραδιά σε ένα μείγμα χαράς και πολιτισμού για την καταγωγή μας, συνοδευόμενη από τις μυρωδιές και τις γεύσεις του τόπου μας, στο υπέροχο περιβάλλον του Camping Sun Bay Taranto.
Μπορείτε να αναγνωρίσετε μια ομάδα από τα χρώματα και τις αξίες της….. Ikkos Atleti Taranto

 

 

Ποιός ήταν ο Ίκκος

 

Ο Ίκκος ο Ταραντίνος (γιος του Νικολαΐδα, 5ος αιώνας π.Χ.), ήταν αρχαίος Έλληνας ιατρός και φιλόσοφος με καταγωγή από την πόλη του Τάραντα στη Μεγάλη Ελλάδα, καθώς και ολυμπιονίκης ο οποίος υπήρξε νικητής στο αγώνισμα του πεντάθλου κατά τους 84ους (444 π.Χ.) ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας,[3] ενώ σε παλαιότερες πηγές του 19ου αιώνα αναφέρεται πως ήταν ολυμπιονίκης στους 77ους αγώνες το 470 π.Χ.[4]. Έγινε επίσης ιδιαίτερα γνωστός ως αθλίατρος και γυμναστής και δίδασκε την εγκράτεια ως αρετή στους αθλητές.[3][5][6]Αναφορές σε αυτόν υπάρχουν επίσης και από τον Πλάτωνα ο οποίος τον εξυμνεί και τον αναφέρει ως έναν από τους σοφιστές, ενώ ο Ιάμβλιχος αναφέρεται στον Ίκκο ως πυθαγόρειο φιλόσοφο.[4]Θεωρείται πως υπήρξε ο πατέρας της αθλητικής διαιτολογίας, διδάσκοντας την αρμονία μεταξύ νου και σώματος, την εγκράτεια στη διατροφή, και τον αυτοέλεγχο, ενώ υπήρχε και σκεύασμα με το όνομα του το οποίο οι αθλητές συνήθιζαν να παίρνουν πριν αγωνιστούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Ίκκος

 

Όταν μια παρέα φίλων, οδηγούμενη από πάθος, ενώνεται για να δώσει μορφή σε μια νέα ιδέα αθλητισμού και πολιτισμού, σπουδαία πράγματα μπορούν να συμβούν, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω: Φανταστείτε να αναποδογυρίζετε την κλεψύδρα του χρόνου, εδώ είναι, ο πρώτος αθλητικός προπονητής… Ίκκος… Ασχολήθηκε με τους καλύτερους αθλητές της εποχής του… Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το όνομα είναι γεμάτο ιστορία. Αθλητισμός και ιστορία, ο συνδυασμός για να ξεπεράσεις τα όριά σου. Ο Σύλλογος Ίκκος Α.Τ. ιδρύθηκε με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού σε όλες τις μορφές του, παρακινώντας τα μέλη να βελτιωθούν και βοηθώντας τα να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Πηγές: el.wikipedia.org domenicocometa saveriomaxdeflorio ikkos.net

 

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *