Κατά τη διάρκεια όλων των Σαββατοκύριακων, μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Τρένο της Μεγάλης Ελλάδας που οδηγεί στην ανακάλυψη της Απουλίας, της Καλαβρίας και της Βασιλικάτας
Η Ιταλία είναι εξαιρετική, αλλά υπάρχει μια περιοχή που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως επική, θρυλική και που σας επιτρέπει να κάνετε μια πραγματική βουτιά σε ένα παρελθόν που είναι δύσκολο να ξεχάσετε. Μιλάμε για εκείνη την περιοχή που παλαιότερα ονομαζόταν «Μεγάλη Ελλάδα», η οποία επηρεάζει διάφορες περιοχές της χώρας μας. Και τώρα, μετά από μια μακρά αναμονή, έφυγε μια αυτοκινητοπομπή που συνδέει την Απουλία και την Καλαβρία, περνώντας από την εξίσου συναρπαστική Βασιλικάτα: καλώς ήρθατε στο Τρένο της Μεγάλης Ελλάδας.
Πώς λειτουργεί το Τρένο της Μεγάλης Ελλάδας
Το Τρένο της Μεγάλης Ελλάδας είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία που άρχισε να ζεσταίνει τις μηχανές της στις 9 Ιουνίου και τώρα θα είναι ενεργή τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πλήρες τουριστικό τρένο που τρέχει κατά μήκος μιας από τις πιο όμορφες και γραφικές σιδηροδρομικές γραμμές στην Ιταλία: έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου θέα στο καθαρό Ιόνιο Πέλαγος.
Ως εκ τούτου, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα μυθικό ταξίδι με τις πετρελαιοκίνητες αυτοκινητάμαξες ALn663 της Trenitalia, ένα από τα ιταλικά σιδηροδρομικά τροχαία υλικά που έχουν γράψει ιστορία στις τοπικές μεταφορές. Βασικά, είναι ατμομηχανές στις οποίες έχετε ακόμα τη δυνατότητα να χαμηλώσετε τα παράθυρα, να θαυμάσετε με το τέλεια γυμνό μάτι μέρη ανεκτίμητης φυσιολατρικής, ιστορικής, αρχαιολογικής ομορφιάς και πολλά άλλα.
Η διαδρομή αυτού του επικού τρένου
Η διαδρομή του Τρένο της Μεγάλης Ελλάδαςείναι επί του παρόντος πειραματική, αλλά ο στόχος είναι να γίνει μια οριστική υπηρεσία που θα συνδέει τρεις υπέροχες περιοχές, τη Βασιλικάτας, την Απουλίας και την Καλαβρία, με πολύ πιο εύκολο, πιο ευχάριστο και οικολογικά βιώσιμο τρόπο.
Το τρένο, το οποίο σε αυτό το στάδιο συνδέει τον Τάραντα και τη Σύβαρη σταματώντας στους σταθμούς Μεταπόντιο, Scanzano Jonico, Policoro και Nova Siri, σας επιτρέπει να κάνετε ένα πραγματικό ταξίδι στις ιστορικές ρίζες αυτής της υπέροχης περιοχής της χώρας μας.
Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, επομένως, τέσσερα τρένα των κρατικών σιδηροδρόμων θα ταξιδεύουν τα Σάββατα και τις Κυριακές: δύο από τον Τάραντα προς το Sibari (αναχωρούν από την πόλη της Απουλίας στις 9:02 π.μ. και 4:33 μ.μ.) και δύο προς την αντίθετη κατεύθυνση (αναχωρούν από την πόλη της Καλαβρίας στις 11:10 π.μ. και 6:32 μ.μ.).
Οι πιο όμορφες στάσεις του τρένου Magna Grecia
Όπως αναφέρθηκε, το τρένο συνδέει τον Τάραντα με το Sibari.Taranto είναι μια όμορφη πραγματικότητα στην Απουλία που είναι επίσης γνωστή με το ψευδώνυμο “Πόλη των δύο θαλασσών” για τη γεωγραφική της θέση μεταξύ του Mar Grande και του Mar Piccolo. Με θέα στον κόλπο των Σειρήνων, μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αρχαία ιστορία και πολλά θαύματα για να ανακαλύψετε που φαίνεται να διαμορφώνονται από τις «δύο ψυχές» της: από τη μία πλευρά υπάρχει η Παλιά Πόλη, η παλαιότερη καρδιά, από την άλλη το Borgo Nuovo, το πιο σύγχρονο τμήμα της πόλης.
Το Sibari, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας με θέα μια υπέροχη έκταση του Ιονίου πελάγους που αποτελεί μέρος της επαρχίας Cosenza, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν υπέροχες παραλίες με ιστορική γοητεία, χάρη σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Εξαιρετικό, μάλιστα, είναι το αρχαιολογικό της πάρκο που προστατεύει τα ίχνη των τριών πόλεων που κυριαρχούσαν στην πεδιάδα της Συβαριτίδας στην αρχαιότητα: της Σύβαρης, των Θούριων και της Copia.
Το Τρένο της Μεγάλης Ελλάδας, κατά μήκος της επικής διαδρομής του, κάνει αρκετές στάσεις όπως, για παράδειγμα, το Metaponto, μαργαριτάρι της επαρχίας Matera. Μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο στον κόσμο, επειδή αντιπροσωπεύει μια αρχαία γέφυρα μεταξύ της Ιταλίας και της Ανατολής στην οποία οι εικόνες και τα σημάδια του μεγαλείου του παρελθόντος εξακολουθούν να αποτυπώνονται σήμερα. Σίγουρα δεν λείπουν οι ονειρεμένες παραλίες και όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κολυμπώντας σε μια παραδεισένια θάλασσα.
Πηγή κειμένου: siviaggia.it
Πηγή εξωφύλλου: regione.basilicata.it https://www.facebook.com/StatoDueSicilieMagnaGrecia