ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειάρχης Καλαβρίας Occhiuto: Αντιπεριφερειάρχης ο Pietropaolo, νέες είσοδοι των Capponi και Caracciolo

Ο Περιφερειάρχης Καλαβρίας Roberto Occhiuto, μετά από μια «θετική και σε βάθος» συζήτηση με τους εθνικούς και τοπικούς επικεφαλής των κομμάτων που υποστηρίζουν την πλειοψηφία του, υπέγραψε σήμερα το πρωί τα διατάγματα με τα οποία το περιφερειακό συμβούλιο επανασχεδιάζεται εν μέρει. Ο κυβερνήτης, προχωρώντας στην ανάθεση νέων πληρεξουσίων και στο διορισμό νέων αντιπεριφερειαρχών, αποφάσισε να απαλλαγεί από ορισμένους φακέλους.

 

Ο σύμβουλος Filippo Pietropaolo γίνεται ο νέος αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα έχει τις αντιπροσωπείες στον Οργανισμό, το ανθρώπινο δυναμικό και την ψηφιακή μετάβαση, την ασφάλεια και νομιμότητα και την ενίσχυση για κοινωνικούς σκοπούς των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχονται από το οργανωμένο έγκλημα.
Ο σύμβουλος Giovanni Calabrese θα έχει τις δεξιότητες πολιτικής καθοδήγησης στον τομέα της εργασίας και της επαγγελματικής κατάρτισης, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του τουρισμού.
Η Caterina Capponi διορίζεται σύμβουλος με αρμοδιότητες για τις κοινωνικές πολιτικές, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις πολιτικές για τη νεολαία, τις αθλητικές υποδομές και τις ίσες ευκαιρίες.
Η Maria Stefania Caracciolo διορίζεται σύμβουλος με αρμοδιότητες για τα Δημόσια Έργα, την Εκπαίδευση, το Σχολικό Κτίριο, την περιοχή των Στενών και τη Μητροπολιτική Πόλη του Ρηγίου Καλαβρίας, τα Μεταναστευτικά Φαινόμενα και τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Είναι τα δύο νέα πρόσωπα του συμβουλίου.
Ο σύμβουλος Gianluca Gallo θα ακολουθήσει τη γεωργία, τους αγροδιατροφικούς πόρους και την αναδάσωση, τις εσωτερικές περιοχές και τις γλωσσικές μειονότητες, τις υπηρεσίες βιώσιμης κινητικότητας και τις τοπικές δημόσιες μεταφορές.
Ο σύμβουλος Marcello Minenna θα είναι υπεύθυνος για την Οικονομία και τα Οικονομικά, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τις Κατευθυντήριες Γραμμές για την υλοποίηση παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Η σύμβουλος Rosario Varì θα έχει πολιτική καθοδήγηση στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και διεθνοποίησης, της καινοτομίας και του πανεπιστημιακού συστήματος, της έρευνας, της ανάπτυξης του λιμένα Gioia Tauro και Zes.
Ο Πρόεδρος θα είναι άμεσα αρμόδιος για: τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση· νομοθετική πρωτοβουλία· την προστασία της υγείας και τις πολιτικές κοινωνικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας· κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα όργανα, τα ιδρύματα και τις εταιρείες στις οποίες γίνονται επενδύσεις· εδαφική εμπορία και προώθηση στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων· αερολιμένες και αεροπορικές μεταφορές· πολιτική προστασία· κάθε άλλο θέμα που δεν αποδίδεται ρητά στην αρμοδιότητα του κριτή.
Ο Περιφερειάρχης Roberto Occhiuto “εύχεται καλή δουλειά σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, βέβαιος ότι η νέα δομή θα είναι σε θέση να δώσει νέα ώθηση στη δράση της περιφερειακής κυβέρνησής του”. Ο πρόεδρος, ταυτόχρονα, ευχαριστεί τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Giusi Princi, εκλεγμένο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την απερχόμενη σύμβουλο Emma Staine «για τα θετικά πράγματα που έγιναν σε αυτά τα χρόνια γόνιμης συνεργασίας».

 

Πηγή: laprovinciakr.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *