ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επισκέψιμο το Αρχαίο Θέατρο Νεαπόλεως έως και τον Ιανουάριο

Το Αρχαίο Θέατρο της Νεάπολης είναι και πάλι επισκέψιμο χάρη στο έργο «Το εντός των τειχών θέατρο», το οποίο από τον Ιούλιο του 2024 έως τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με το αναλυτικό ημερολόγιο που ακολουθεί, θα περιλαμβάνει έκτακτα εγκαίνια και δωρεάν ξεναγήσεις στον χώρο, εμπλουτίζοντας περαιτέρω την πολιτιστική προσφορά της πόλης.
Το έργο για την ανασκαφή και ανάδειξη του Θεάτρου ξεκίνησε το 2003, με χρηματοδότηση από το Μεγάλο Έργο Ιστορικό Κέντρο της Νάπολης ενίσχυση του μνημείου της UNESCO – Ταμείο Ανάπτυξης και Συνοχής της Περιφέρειας Καμπανίας, που ανατέθηκε από τον Δήμο της Νάπολης, το Τμήμα Πολεοδομίας, Αστικού Μετασχηματισμού και Οικιστικού Περιβάλλοντος, και συνεπιμελήθηκε από κοινού η Έφορος Αρχαιολογίας, Καλών Τεχνών και Τοπίου για τον Δήμο Νάπολης και ο ίδιος ο Δήμος Νάπολης, και ανέδειξε ένα μεγάλο μέρος των υποδομών και του κοίλου, καθιστώντας δυνατή την εκτίμηση του μεγέθους και της χωρητικότητας ολόκληρης της δομής συγκρίσιμης με εκείνη των μεσαίων-μεγάλων θεάτρων της Καμπανίας, ικανών να φιλοξενήσουν έως και 5.000 θεατές.

Με την πάροδο του χρόνου, το θέατρο αποτέλεσε αντικείμενο μιας σειράς αναστηλωτικών επεμβάσεων, από τις οποίες οι πλίνθινες καμάρες κατά μήκος της Via Anticaglia είναι ακόμα ορατές. Σταδιακά εγκαταλελειμμένος και καλυμμένος, ο χώρος κατέληξε να ενσωματωθεί στον αστικό ιστό της πόλης, μέχρι την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης.

Θα είναι δυνατό να κλείσετε την είσοδό σας μέσω της πλατφόρμας Eventbrite και να συμμετάσχετε στην εμπειρία μιας «αρχαιολογικής» επίσκεψης στο εργοτάξιο που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, στην οποία έχει εντοπιστεί ένα μονοπάτι που θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε τις δομές που βρέθηκαν και να ανακαλύψετε την ιστορία του συγκροτήματος, το τμήμα του οποίου είναι σήμερα ορατό χρονολογείται στα τέλη του πρώτου αιώνα μ.Χ. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από επαγγελματίες αρχαιολόγους της εταιρείας Apoikia, σε συνεργασία με την εταιρεία Samoa. Αυτός ο σύνδεσμος: culturacomunedinapoli.eventbrite.com

 

Ημερολόγιο έκτακτων εγκαινίων με ξεναγήσεις, με αναχώρηση κάθε ώρα από τις 09.00 (10:00 ώρα Ελλάδος) [τελευταία βάρδια στις 13.00 (14:00 ώρα Ελλάδος)], διάρκειας περίπου 45/50 λεπτά:

Ιούλιος: Σάββατο 27 και Κυριακή 28.

Αύγουστος: Σάββατο 3 και Κυριακή 4, Σάββατο 24 και Κυριακή 25, Σάββατο 31.

Σεπτέμβριος: Σάββατο 7, 14, 21 και 28.

Οκτώβριος: Σάββατο 5, 12, 19 και 26.

Νοέμβριος: Σάββατο 2, 9, 16, 23, 30.

Δεκέμβριος: Σάββατο 7 και Κυριακή 8, Σάββατο 14 και Κυριακή 15, Σάββατο 21 και Κυριακή 22, Σάββατο 28 και Κυριακή 29.

Ιανουάριος: Σάββατο 4 και Κυριακή 5.

 

Πηγή: napolitoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *