ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου «Νεοελληνικές Διάλεκτοι και Γλωσσολογική Θεωρία» στην ελληνόφωνη περιοχή της Καλαβρίας

Με μεγάλο ενθουσιασμό, σας ενημερώνουμε ότι στις 10, 11 και 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαβρία, στις όμορφες πόλεις μας, η 10η στη σειρά διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου «Νεοελληνικές Διάλεκτοι και Γλωσσολογική Θεωρία».

 

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ;
Η πρόσβαση στις μικρές πόλεις μας μπορεί να είναι πραγματικά περίπλοκη και δαπανηρή για τη διοργάνωση αυτής της διάσκεψης. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το MGDLT δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαχωριστεί από τη διεξαγωγή στα ελληνόφωνα χωριά και την ανταλλαγή της έρευνας με τους ομιλητές, χωρίς τη συνεχή υποστήριξη των οποίων αυτές οι μελέτες δεν θα συνέβαιναν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενθαρρύνουμε επίσης τους μελετητές να παρουσιάσουν το έργο τους σε οποιαδήποτε ποικιλία της ελληνικής γλώσσας, ώστε να δώσουν αξία στις διαλέκτους και τους ομιλητές τους. Η υποδοχή και η φιλοξενία ακαδημαϊκών από όλο τον κόσμο θα δώσει νέο νόημα στη διαμονή μαζί στη γη όπου ομιλούνται και ζουν τα ελληνικά της Καλαβρίας, ως πράξη αντίστασης ενάντια στη λήθη και ευγνωμοσύνης προς την κοινότητα.
Μια καθημερινή υπηρεσία μεταφοράς θα είναι διαθέσιμη για τη σύνδεση Bova, Bova Marina, Condofuri και Gallicianò με τους συνεδριακούς χώρους.
Σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής, προσδιορίζοντας τις προτιμήσεις διαμονής σας, το αργότερο έως τις 31 Αυγούστου.
Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Καλαβρία!

Sate kalà ce fenommesta sirma ode sce ‘mma!

 

 

 

Fonte: Modern Greek Dialects & Linguistics

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *