ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσκεψη Δημάρχων στον Κρότωνα: Ζητείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους κτηνοτρόφους

Χθες το απόγευμα, στο κτήριο του δημοτικού οργάνου του Κρότωνα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των δημάρχων της επαρχίας Crotone, αποφασίστηκε το αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Περιφέρεια Καλαβρίας από τους πρώτους πολίτες. Η αναγνώριση του μέτρου έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την απελευθέρωση πόρων και έκτακτων μέτρων για τους κτηνοτρόφους που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της «γαλάζιας γλώσσας», η οποία συνεχίζει να πλήττει σκληρά τις τοπικές φάρμες, ιδίως τα βοοειδή.

Ο Δήμος Isola Capo Rizzuto έχει διαθέσει μια ομάδα εργαζομένων για να βοηθήσει τους αγρότες σε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που οδηγεί στη δημιουργία των καναλιών, όπως επιβεβαίωσε η δήμαρχος Maria Grazia Vittimberga. Επιπλέον, ο έπαρχος, Sergio Ferrari, ζήτησε να συμπεριληφθεί στην έκθεση κατάστασης έκτακτης ανάγκης ότι η Περιφέρεια και η ASP επιβαρύνονται με τα έξοδα που σχετίζονται με την απεντόμωση των περιοχών αναπαραγωγής.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να παράσχει συγκεκριμένη υποστήριξη σε αγρότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την ευημερία των ζώων, καθώς και τον εμβολιασμό υγιών ζώων ως προληπτικό μέτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν με βάση τις αναφορές από γεωργούς στην ASP, χωρίς να υπολογίζονται οι αγρότες που δεν ανέφεραν νεκρά ζώα, εντοπίστηκαν είκοσι κρούσματα στο Isola di Capo Rizzuto και περίπου 1.000 ζώα που προορίζονταν για ταφή επί τόπου σε λάκκους. Υπάρχουν οκτώ κρούσματα στο Πολύκαστρο, άλλα τόσα στο Cutro, έξι στο Crotone και ένα σε Cirò, Mesoraca και Rocca di Neto. Η κατάσταση απαιτεί προσεκτική και συντονισμένη διαχείριση για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την προστασία των υγιών ζώων από τον κίνδυνο μόλυνσης.

Στη συνάντηση των δημάρχων με την Carmela Volpicelli από το κτηνιατρικό τμήμα, επισημάνθηκε ότι είναι επειγόντως απαραίτητο να προχωρήσουμε σε απεντόμωση και εμβολιασμό υγιών ζώων σε πιο προσιτές τιμές. Ο δήμαρχος ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον σύμβουλο Gianluca Gallo για να εγγυηθεί στους αγρότες επαρκή αποζημίωση για τα νεκρά ζώα. Η συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων και γεωργών είναι επομένως θεμελιώδης για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης με αποτελεσματικό και υποστηρικτικό τρόπο.

 

Πηγή: crotoneok.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *