ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικό συμβούλιο στον Κρότωνα για την περιβαλλοντική αποκατάσταση σήμερα, αλλά η πόλη είναι διχασμένη

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το βασικό θέμα για την πόλη και την ανάπτυξη της είναι αντικείμενο διαμάχης και διχασμού, λείπει κοινό μέτωπο, παρά το γεγονός ότι οι αυτοδιοικητικοί φορείς (Δήμος, Επαρχία και Περιφέρεια) αναζητούν κοινή θέση.

Το ότι το θέμα διχάζεται φαίνεται από τις διαμάχες που συνόδευσαν τη σύγκληση αυτού του Συμβουλίου που υποτίθεται ότι θα γινόταν πριν από μήνες και που αντ’ αυτού αναβλήθηκε λόγω της απουσίας του επιτρόπου αποκατάστασης, Errigo.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο εμφανές το κάταγμα εντός της πόλης είναι η δήλωση και συγκεκριμένα η δήλωση του προέδρου της δημοτικής συνέλευσης, Mario Megna.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Mario Megna επιβεβαιώνει ότι την 1η Οκτωβρίου στις 4.30 μ.μ. (05:30μ.μ. ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Συμβουλίου με αντικείμενο «Περιφερειακό σχέδιο απορριμμάτων και περιβαλλοντικό ζήτημα Κρότωνα, προτάσεις και πρωτοβουλίες».

Μετά τη διάσκεψη των αρχηγών των ομάδων, η πλειοψηφία των παρευρισκομένων εξέφρασε τη βούληση, σε σχέση με το αίτημα των 12 υπογραφόντων για αναβολή του δημοτικού συμβουλίου, να γίνει η συνεδρίαση της πόλης την 1η Οκτωβρίου, όπως έχει ήδη ζητηθεί για συζήτηση της ημερήσιας διάταξης.

Οι 12 υπογράφοντες το αίτημα σύγκλησης του συμβουλίου έκαναν παρατηρήσεις σχετικά με τη μη πρόσκληση των δημάρχων της επαρχίας.

«Με την επιφύλαξη των κανονιστικών διατάξεων που προβλέπουν ότι το ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο είναι τέτοιο ώστε οποιοσδήποτε να έχει δικαίωμα συμμετοχής και επομένως δεν θα ήταν απαραίτητες εξατομικευμένες προσκλήσεις. Όμως, έχοντας ήδη καλέσει τον Έκτακτο Επίτροπο Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης, τον Έπαρχο, τον περιφερειακό σύμβουλο του κλάδου και άλλα θέματα, υλοποιήσαμε τις προσκλήσεις προς τους δημάρχους της επαρχίας. Η απόφασή μου να αφήσω τη συνεδρίαση αμετάβλητη καθορίζεται από τη βούληση της πλειοψηφίας των αρχηγών των ομάδων και ελπίζω σε μια εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για τόσο σημαντικά και σχετικά θέματα για την επικράτεια», δήλωσε ο πρόεδρος Mario Megna.

 

Πηγή: crotoneok.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *