ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Sangiuliano: «Νάπολη πρωτεύουσα όλου του κόσμου. Βιώνει μια νέα Αναγέννηση».

Άλλα 33.000.000€ για το Palazzo Fuga (μουσείο) ανακοινώνει ο Yπουργός

«Η Νάπολη ήταν πάντα μια μεγάλη πολιτιστική πρωτεύουσα της Μεσογείου και ολόκληρου του κόσμου, που βιώνει μια νέα Αναγέννηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη MANN σήμερα, όταν είσαι στο σπίτι υπάρχει ευτυχία. Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι εδώ μέσα σε 5 μήνες», εξηγεί ο υπουργός Πολιτισμού Gennaro Sangiuliano στο Αρχαιολογικό Μουσείο με αφορμή την παρουσίαση του νέου ρωμαϊκού τμήματος της Καμπανίας. Παρόντες ήταν ο διευθυντής Paolo Giulierini, ο καθηγητής Massimo Osanna, γενικός διευθυντής μουσείων, η καθηγήτρια Carmela Capaldi, επιμελήτρια του τμήματος.

 

 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι υπογράφηκε διάταγμα για τη μεταφορά άλλων 33.000.000€ για την ανάπλαση του Μουσείου Palazzo Fuga.

 

 

«Όλο αυτό το μεγαλείο πρέπει να φανεί περήφανα και πρέπει να συνδεθεί μέσα σε ένα μεγάλο έργο κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Η Νάπολη πρέπει επίσης να αναπτυχθεί όσον αφορά στην απασχόληση, την ανάπτυξη, έχει πολύ σημαντικά πανεπιστήμια και όλα αυτά πρέπει να συνδυασθούν, στην πραγματικότητα, προς την κατεύθυνση μιας νέας Αναγέννησης. Ευχαριστώ τον Giulierini για την επανέναρξη του μουσείου, που εδώ και πολύ καιρό δεν είναι επαρκώς γνωστό στους ίδιους τους Ναπολιτάνους», καταλήγει ο Sangiuliano.

 

Πηγή: https://www.napolitoday.it/cultura/napoli-capitale-rinascimento-sangiuliano.html

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *