NEAPOLIS

Ο καθ. D. Ercolini επικεφαλής του Τμήματος Γεωργίας του Παν. Federico II (Νάπ.)

Ο καθ. Ercolini έχει “συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων έρευνας, διδασκαλίας και παροχής υπηρεσιών”

 

Ο καθηγητής Danilo Ercolini επιβεβαιώθηκε ως επικεφαλής του Τμήματος Γεωργίας του Πανεπιστημίου Federico II της Νάπολης. Είναι η δεύτερη θητεία. Καθηγητής Γεωργικής Μικροβιολογίας, μελετητής στον τομέα του μικροβιώματος στα τρόφιμα και τον άνθρωπο, κατά τα τρία πρώτα χρόνια της διεύθυνσης του, «Ο Ercolini συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και ανάπτυξη των ερευνητικών, διδακτικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων του Τμήματος στη Γεωργία, την προώθηση της ακαδημαϊκή αριστεία εντός του πανεπιστημίου, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της επικράτειας και πάνω απ’ όλα η προσοχή που αφιερώνεται στην ακρόαση των φοιτητών. Η επαναβεβαίωση είναι η αναγνώριση του έργου του ως Διευθυντή», διευκρινίζεται σε υπόμνημα του Federico II.

Μεταξύ άλλων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ercolini, το Τμήμα Γεωργίας έχει λάβει έκτακτη χρηματοδότηση μετά την αναγνώριση του ως Τμήμα Αριστείας για την πενταετία 2023-2027 από το Υπουργείο Πανεπιστημίου και Έρευνας και έχει επίσης κεντρικό ρόλο σε πολυάριθμες έρευνες δραστηριότητες με σημαντική χρηματοδότηση από κονδύλια PNRR*, όπως έργα που συνδέονται με το Εθνικό Κέντρο Αγροτεχνολογίας και την εκτεταμένη συνεργασία OnFoods.

«Η επαναβεβαίωση στο ρόλο του Διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας του Πανεπιστημίου της Νάπολης Federico II είναι για μένα μεγάλη τιμή, μεγάλη χαρά – δηλώνει ο καθηγητής Ercolini – είμαι ικανοποιημένος με το έργο που επιτελέστηκε τα πρώτα τρία χρόνια, Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν είναι χάρη στην κοινή διαχείριση, η Διεύθυνση Γεωργίας έχει μια μεγάλη, προετοιμασμένη και πρόθυμη ομάδα, η οποία ξέρει πώς να ενθουσιάζεται με κάθε πρόκληση – και προσθέτει – πιστεύω ότι η ομαδική εργασία έχει ένα πλεονέκτημα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης σε όλους τους τομείς της επιστήμης της αγροδιατροφής».

 

*Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας

Πηγή: https://shorturl.at/mwxQS

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *