ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Μεγάλου ύψους επένδυση για την κατασκευή της ΕΟ 106 (Κόλπος Μεγάλης Ελλάδας)

Οι 5 προσφορές για την κατασκευή της νέας ΕΟ 106, μεταξύ Simeri Crichi και Κρότωνα, αξίας 400.000.000€ η καθεμία, για συνολική επένδυση άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα δημοσιευθούν από αύριο στην ιστοσελίδα του ΤΕΟ (Anas)*: 5 κομμάτια μεταξύ Κρότωνα/Passovecchio και Simeri Crichi για τον προσδιορισμό των 5 εταιρειών που θα πρέπει να εκτελέσουν το εκτελεστικό έργο και της νέας SS106 τεσσάρων λωρίδων.

 

Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουμε επίσης την Τεχνική και Οικονομική Μελέτη Σκοπιμότητας του τμήματος μεταξύ Κρότωνα και Μυρτώ και την έγκριση της διαδικασίας ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε επίσης το εκτελεστικό έργο αυτού του τμήματος.

Η δράση του ΤΕΟ για την κατασκευή του νέου δρόμου τεσσάρων λωρίδων που θα συνδέει, σε λίγα χρόνια, την πρωτεύουσα του Κρότωνα με τον δρόμο τεσσάρων λωρίδων που έχει ήδη κατασκευαστεί στο Simeri Crichi προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Ο δρόμος θα επιτρέψει στους κατοίκους του Κρότωνα να φτάσουν στο πολυδύναμο κέντρο του Germaneto όπου υπάρχει η περιοχή της Καλαβρίας και η πανεπιστημιούπολη σε λιγότερο από 30′.

” δραστηριότητα της περιφερειακής και εθνικής διαχείρισης του Anas και της Προεδρίας και της περιφερειακής διαχείρισης της περιφέρειας της Καλαβρίας συνεχίζεται αδιάκοπα, η δέσμευση της οποίας, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, παίρνει μορφή σε πραγματικές πράξεις.

Η νέα ΕΟ 106 τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας στην επαρχία του Κρότωνα είναι πλέον πραγματικότητα.

 

*ΤΕΟ/Anas: Ιταλικό Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

 

Πηγή: crotoneok.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *