ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εορταστική εκδήλωση για τη Μεγάλη Ελλάδα στο Λεποράνο (Τάραντας)

Διαβάζοντας από την ανάρτηση του  saveriomaxdeflorio:

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ MUSCETTOLA ΤΟΥ ΛΕΠΟΡΑΝΟ

Το θερινό πολιτιστικό πρόγραμμα «Ξαναζώντας το Καλοκαίρι του Λεποράνο», η ετήσια εκδήλωση που προωθεί το Τμήμα Πολιτισμού του «Ξαναζώντας το Καλοκαίρι του Λεποράνο» θα φιλοξενήσει την παρουσίαση του τελευταίου έργου του Luigi Vellucci εξ ολοκλήρου αφιερωμένου στη μεσογειακή ιστορία και πολιτισμό το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου.
Μια συλλογή από τα πιο σημαντικά θραύσματα του αρχαίου και ένδοξου παρελθόντος της Μεγάλης Ελλάδας που αποκάλυψε ιστορίες ναών, πόλεων, κωμοπόλεων μακρινές στο χρόνο και όμως ζωντανές στη μνήμη.
Ιστορίες ανδρών και γυναικών που πρέπει να ανακαλυφθούν ξανά όχι μόνο στη ζωή τους, αλλά και στη δύναμη της ψυχής τους.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιλογή μερικών τραγουδιών και την ποιητική ανάγνωση των μύθων των Θεών, των Αθλητών και των Ηρώων με τις φωνές των Angelica Cardone, Daniela Delle Grottaglie, Grazia Rizzi και Luigi Vellucci.
Εισαγωγή στα κεφάλαια του τόμου από τον καθηγητή Giovanni Battafarano και τον Saverio De Florio.
Παράλληλα, η προβολή των εικαστικών έργων της Magna Graecia που δημιούργησαν οι Deborah Conte, Marco Mellace και Mino Lo Re.
Η εκδήλωση απολαμβάνει την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων αφιερωμένων στη μελέτη και προβολή της υλικής και άυλης ιστορικής κληρονομιάς Magna Graecia της επαρχίας του Τάραντα: Taras 300, Taras Futura, Isola Felice και Neopolites.

Είσοδος ελεύθερη από τις 7.00 μ.μ. (08:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος)

 

 

Πηγή: saveriomaxdeflorio

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *