ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαίνια στο Μπάρι για το Φεστιβάλ των Περιφερειών στο δημοτικό θέατρο

Τα εγκαίνια της διοργάνωσης, που είναι τώρα στην τρίτη της διοργάνωση φέτος και με οικοδεσπότη την Απουλία, πραγματοποιήθηκαν στο θέατρο της πόλης

 

Το Φεστιβάλ των Περιφερειών ξεκινά επίσημα στο Μπάρι. Μετά τα εγκαίνια του «Χωριού» αφιερωμένου στις Περιφέρειες στην Piazza del Ferrarese, το θέατρο Piccinni φιλοξένησε την τελετή έναρξης της εκδήλωσης σήμερα το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella.

Η εκδήλωση, που βρίσκεται τώρα στην τρίτη της έκδοση, διοργανώνεται από τη Διάσκεψη των Περιφερειών και των Αυτόνομων Επαρχιών μαζί με την Περιφέρεια Απουλίας. «Η Περιοχή του μέλλοντος μεταξύ ψηφιακού και πράσινου: ποιές δεξιότητες για την εξάλειψη των αποστάσεων;» ανάπτυξη.

 

Το πρόγραμμα

Μετά τα εγκαίνια στο Piccinni, οι θεσμικές συναντήσεις θα συνεχιστούν έως τις 22 Οκτωβρίου, που φιλοξενούνται στο «θεατρικό μίλι» του Μπάρι (Piccinni, Petruzzelli και Margherita). Μεταξύ RegionTalks και VisionMeetings, υπουργοί, περιφερειακοί πρόεδροι, περιφερειακοί σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί, ενδιαφερόμενοι φορείς, εκπρόσωποι νέων θα συζητήσουν την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες δεξιότητες, τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος, την ψηφιακή μετάβαση, την κλιματική αλλαγή. Αύριο, 21 Οκτωβρίου, παρουσία των υπουργών Roberto Calderoli (Υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων και Αυτονομίας), Orazio Schillaci (Υπουργός Υγείας), Gilberto Pichetto Fratin (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας) και Andrea Abodi (Υπουργός αθλητισμού και νέων λαού), ενώ στις 22 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Marina Calderone (Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Πολιτικών) και Paolo Zangrillo (Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης). Για να κλείσει το Φεστιβάλ στις 22 Οκτωβρίου μαζί με τον πρόεδρο της Διάσκεψης των Περιφερειών και των Αυτόνομων Επαρχιών, Massimiliano Fedriga, τον πρόεδρο της Περιφέρειας της Απουλίας Michele Emiliano, αντιπρόεδρο της Διάσκεψης των Περιφερειών και των Αυτόνομων Επαρχιών και τον δήμαρχο του Μπάρι Βίτο Λέτσεσε, θα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών στην Προεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, Αλφρέντο Μαντοβάνο.

 

Πηγή:  baritoday.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *