ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Το Πάρκο της Μεγάλης Ελλάδας (Κρότωνας) θα είναι μία επανάσταση

«Ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει πολιτιστική επανάσταση για την πόλη του Κρότωνα και για την Ιταλία συνολικά». Με αυτά τα λόγια ο Domenico Acuri, πρόεδρος του ιδρύματος Πάρκο της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia Park), σχολίασε την παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον κινηματογράφο Απόλλων παρουσία αρχών, συλλόγων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και πολιτών. Το Magna Grecia Park διαμορφώνεται και τώρα είναι η ώρα να το παρουσιάσουμε στους επενδυτές για να το κάνουμε πραγματικότητα. Ένα έργο που κράτησε δύο χρόνια και που σήμερα επιτέλους αποδίδει καρπούς: «Δουλέψαμε όχι μόνο στις πτυχές των θεματικών περιοχών από φυσική άποψη – εξήγησε ο δημιουργός του έργου Antonio Lidonnici αλλά και από μια άυλη σκοπιά θέα με τις τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να απολαύσουν το μεγαλείο των ιστορικών μας προσώπων και των κατασκευών που χτίστηκαν εκείνη την εποχή».

 «Ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει μια πολιτιστική επανάσταση για την πόλη τουΚρότωνα και για την Ιταλία συνολικά». Με αυτά τα λόγια ο Domenico Acuri, πρόεδρος του ιδρύματος Πάρκο της Μεγάλης Ελλάδας σχολίασε την παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στον κινηματογράφο Απόλλων παρουσία αρχών, συλλόγων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και πολιτών. Το Πάρκο της Μεγάλης Ελλάδας διαμορφώνεται και τώρα είναι η ώρα να το παρουσιάσουμε στους επενδυτές για να το κάνουμε πραγματικότητα. Ένα έργο που κράτησε δύο χρόνια και που σήμερα επιτέλους αποδίδει καρπούς: «Δουλέψαμε όχι μόνο στις πτυχές των θεματικών περιοχών από φυσική άποψη – εξήγησε ο δημιουργός του έργου Antonio Lidonnici – αλλά και από μια άυλη σκοπιά θέα με τις τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να απολαύσουν το μεγαλείο των ιστορικών μας προσώπων και των κατασκευών που χτίστηκαν εκείνη την εποχή».

 

Η ομάδα υποστηρίζεται από μια υψηλού επιπέδου επιστημονική επιτροπή όπως ο Gino Mirocle Crisci: «Σε αυτό το έργο – σχολίασε – είδα ότι το θεμελιώδες βήμα βασίζεται στη γνώση του παρελθόντος μας, προσπαθώντας να εμπλέξει όλα τα στοιχεία της κοινωνίας μας. Είδα σε αυτή την πρόταση το θάρρος να κάνω κάτι μεγάλο. Για πρώτη φορά, κάτι που έχουμε στην Καλαβρία επιτέλους αξιοποιείται». Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μεγάλης Ελλάδας του Καταντζάρο, Giovanni Cuda, υποστήριξε επίσης την ιδέα: «Αυτό είναι ένα έργο που μιλάει για πολιτισμό. Ως πρύτανης, ως ερευνητής και ως άνθρωπος του πολιτισμού, σκέφτηκα ότι αυτή ήταν μια προνομιακή ευκαιρία να συνεισφέρω στην ανάπτυξη ενός ονείρου και μιας ιδέας που, όπως βλέπω, γίνεται πιο συγκεκριμένη». «Είναι ένα σημαντικό έργο βελτίωσης – είπε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Catanzaroη ανασυγκρότηση της ιδέας της Magna Graecia είναι στην πραγματικότητα επίσης ένας τρόπος για να επιτρέψουμε στους επισκέπτες του πάρκου να πάνε στην επικράτειά μας για να ανακαλύψουν πραγματικά τις τοποθεσίες που επαναπροτείνονται στο εσωτερικό. Και είναι μια αφορμή στην οποία μπορούν να εκφραστούν τα θέματα της έρευνας και της νέας πολιτιστικής παραγωγής».

Οι πόροι που απαιτούνται για την υλοποίησή του θα είναι τεράστιοι, αλλά, όπως υπογράμμισε ο Franco Ernesto Rubino, τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιχειρήσεων στο Unical (Πανεπιστήμιο Καλαβρίας), «το σχέδιο που υποστηρίζει αυτό το έργο είναι σίγουρα βιώσιμο». «Ξεκινήσαμε αθόρυβα – κατέληξε ο Arcuri – από αυτή την ιδέα που παρουσιάστηκε πριν από δυο χρόνια, τώρα φτάσαμε στο οριστικό έργο και αυτή η ομάδα θέλει να αναπτυχθεί και να γίνει ένας στρατός για να παρουσιαστεί στους επενδυτές».

 

Πηγή: crotoneok.it

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *