Το να ζεις την προκυμαία 356 μέρες το χρόνο ήταν πάντα στόχος διοικήσεων και πολιτών. Και μάλιστα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να το κάνουμε, ειδικά αν αναλογιστούμε τις καιρικές συνθήκες και την παρουσία πολυάριθμων χώρων που είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν τους πελάτες από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο Κρότωνας είναι πλέον μια χώρα ερασιτεχνών δρομέων και «περιπατητών». Το τρέξιμο και το περπάτημα με φόντο τη θάλασσα κάνει καλό στο σώμα αλλά και κυρίως στο μυαλό. Η θάλασσα γαληνεύει, αγκαλιάζει, κουνάει σκέψεις και γιατρεύει τη θλίψη.
Είναι κρίμα, όμως, που στην παραλία στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας μπορεί να μετατραπούν ακόμη και σε επικίνδυνες στιγμές. Από τα εγκαίνια του, υπήρξαν πολλά κρίσιμα ζητήματα που επισημάνθηκαν πρώτα και κύρια από τους πολίτες.
Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την αισθητική που συνδυάζεται με την ακτή, αλλά από τη via Cristoforo Colombo έως τη viale Gramsci υπάρχουν μερικά πραγματικά δύσκολα σημεία για να περπατήσετε χωρίς να διακινδυνεύσετε να τραυματιστείτε.
Γονείς με καρότσια και άτομα με αναπηρία σχεδόν δεν μπορούν να περπατήσουν στον πεζόδρομο, ειδικά στα λιθόστρωτα. Σε πολλά σημεία τα μάρμαρα, μαύρα πλέον, έχουν πηδήξει ή και θρυμματιστεί και περισσότεροι από ένας πολίτες έχουν αναφέρει καταστροφικές πτώσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν χτυπήματα που προκαλούνται από μη γραμμικό οδόστρωμα.
Πώς να μην μένουμε στα έπιπλα του δρόμου; Ακόμα και τα καθίσματα έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια γήρανσης. Εν αναμονή της υλοποίησης του πρασίνου, να φτιάξουν τα κάγκελα των belvederes και να διατηρηθούν καθαρά τα αμφιθέατρα, ίσως τελικά να σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους χώρους όπως έχει ανακοινωθεί συχνότερα, για υπαίθρια γυμναστήρια ή για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Πέρυσι, στα μέσα του καλοκαιριού, ξεκινήσαμε μια έρευνα ζητώντας τη γνώμη τους από τους κατοίκους του Crotone για το πώς να κάνουμε την παραλία πιο ελκυστική.
Πηγή: